Jorrit Leemans

Vorig jaar mocht ik dan eindelijk beginnen met m’n rijlessen. In het begin was het alleen nog gassen en sturen, maar zelfs dat ging me niet makkelijk af. Ik was niet bepaald een natuurtalent... Gelukkig had Irshat heel veel geduld met me, en ging het steeds beter.

Uiteindelijk ging ik verder bij Ton met lessen, omdat ik zelf niet zo vaak tijd had, en bij hem toch bijna altijd twee keer per week zou kunnen rijden. Inmiddels had ik de technische kanten van het autorijden wel onder de knie, maar toen de rest nog…  En dat was voornamelijk kijken, kijken en nog eens kijken.

Ver genoeg voor je uit kijken, en als je afslaat binnenspiegel, buitenspiegel en over je schouder… En de zijstraatjes niet te vergeten, ik wilde nog wel eens in de 4e versnelling een zijstraat van rechts voorbij scheuren.. Maar omdat Ton me er elke keer als ik het vergat weer op wees is het gelukkig toch nog goed gekomen.

Afgelopen week dan eindelijk m’n examen gedaan, en heb hem in een keer gehaald! Heb ook nog een tip: als je een fout maakt, ga niet meteen denken dat je het niet hebt gehaald. Tijdens m'n examen trapte de examinator eerst vol op de rem omdat ik te hard op een (hoge) drempel afreed, stopte ik een keer niet bij een stopbord (omdat dat bord vlak na een ander stopbord stond).

En stond ik ook nog eens midden op een groot kruispunt toen er een bus aan kwam rijden die ik niet gezien had. Toch heb ik het gehaald, dus bij een foutje vooral gewoon door blijven gaan en goed blijven kijken, want dat is toch wel een van de belangrijkste dingen.

Ton en Irshat ontzettend bedankt, jullie zijn echte aanraders!

Groetjes, Jorri